Transfernieuws

Liverpool maakt transfer Minamino officieel: 'Hij is de droom van elke coach'

Liverpool maakt transfer Minamino officieel: 'Hij is de droom van elke coach'

28-06-2022 18:16

Takumi Minamino heeft officieel FC Liverpool ingeruild voor AS Monaco. De Japanse aanvaller verruilt The Reds voor een avontuur in de Ligue 1. Met de overstap is naar verluidt ongeveer zeventien miljoen euro gemoeid. 

Dat deelt Liverpool op de eigen clubwebsite. Minamino speelde met zijn vorige werkgever, Red Bull Salzburg, een waanzinnig sterke wedstrijd tegen Liverpool in 2020 en verdiende daarmee een transfer naar de Engelse club. In totaal speelde de Japanner 55 wedstrijden in het shirt van The Reds, waarin hij veertien keer scoorde en drie assists gaf. 

Tijdens zijn periode in Liverpool werd de speler een half seizoen uitgeleend aan Southampton FC. Jürgen Klopp beschrijft de speler als "de droom van elke coach" vanwege zijn tomeloze inzet en kwaliteit als wisselspeler. Minamino tekent een contract voor vier seizoenen bij Monaco en komt daar onder meer oud-AZ speler Myron Boadu tegen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!