Transfernieuws

Schreuder en Larsson bevestigen: ook hun FC Barcelona-avontuur voorbij

Schreuder en Larsson bevestigen: ook hun FC Barcelona-avontuur voorbij

01-11-2021 18:33

In navolging van trainer Ronald Koeman zijn ook assistenten Alfred Schreuder en Henrik Larsson vertrokken bij FC Barcelona. Dat nieuws deed al langere tijd de ronde, maar is nu officieel bevestigd door de Barnevelder en de Zweed.

FC Barcelona heeft geen nieuwe over de twee naar buiten gebracht – al is de informatie over de technische staf op de selectiepagina wel 'under contruction' – maar Schreuder heeft het nieuws bevestigd tegenover Voetbal International. Larsson, tussen 2004 en 2006 al als speler in Camp Nou actief, bracht Aftonbladet in Zweden op de hoogte.

Het ontslag van Koeman werd woensdagavond laat al bekendgemaakt, nadat Barcelona tegen Rayo Vallecano zijn derde nederlaag van het La Liga-seizoen had moeten slikken. Terwijl de club met Koeman over diens afkoopsom onderhandelt, is het wachten totdat diens opvolger Xavi Hernández overkomt van het Qatarese Al-Sadd. Interim-trainer Sergi Barjuán zal dinsdag nog het belangrijke Champions League-duel met Dinamo Kiev voor zijn rekening nemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!