Nieuws

Grote naam in Maastricht: Van Marwijk gaat KKD-club MVV helpen als leercoach

Grote naam in Maastricht: Van Marwijk gaat KKD-club MVV helpen als leercoach

28-06-2022 17:39

Opmerkelijk nieuws uit het hoofdkwartier van MVV: Bert van Marwijk gaat de club assisteren als leercoach voor de trainers van de hoofdmacht en de hoogste jeugdteams. De 70-jarige oud-trainer wil op die manier MVV naar de Eredivisie proberen te helpen. 

Dat laat MVV weten op de eigen clubsite. "Ik hoop iets van mijn veertigjarige ervaring op ze over te brengen", zegt de oud-bondscoach die zelf tussen 1979 en 1986 voor de Maastrichtse club uitkwam. "We willen met MVV een herkenbare speelstijl ontwikkelen, net zoals bij Ajax en AZ."

Dat zal niet vanzelf gaan, weet ook Van Marwijk. "Om dit te verwezenlijken hebben we goede trainers in de jeugd nodig. Natuurlijk mogen trainers nog altijd hun eigen accenten leggen, echter moeten ze zich wel aan de herkenbare lijnen van de club gaan houden. Maar ik kan nu al concluderen dat we op de goede weg zijn om jonge talenten op een professionele wijze door te laten groeien om, als ze er klaar voor zijn, in MVV 1 te belanden."

MVV eindigde het afgelopen seizoen op de zestiende plaats in de KKD. Teleurstellend, wat Van Marwijk betreft, die MVV graag op het hoogste niveau ziet schitteren. "Het spelersbudget van MVV daarentegen is 750.000 euro. Maastricht is een prachtige stad met een evenzo mooie voetbalclub. Deze club hoort gewoon op het hoogste niveau thuis. Maar daar is geld voor nodig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!