Nieuws

'Ajax breekt met 'traditie' en houdt open training voor supporters'

'Ajax breekt met 'traditie' en houdt open training voor supporters'

28-06-2022 16:01

Ajax gaat een openbare training organiseren voor supporters, zo meldt Ajax Life. Het trainingskamp in De Lutte wordt op vrijdag 1 juli opengesteld voor publiek. Vanaf 10.30 uur kunnen fans de training onder leiding van coach Alfred Schreuder aanschouwen.

De supportsvereniging Ajax dringt al jaren aan op meer openbare trainingen bij het bestuur. Erik ten Hag hield zijn oefensessies het liefst achter gesloten deuren, maar kersverse hoofdtrainer Schreuder besloot het verzoek in te willigen. De training van vrijdag is dus voor publiek opengesteld. Geïnteresseerden kunnen afreizen naar Sportpark Vondersweijde, het complex van Quick '20.

Mogelijk blijft het niet bij één openbare training. Ajax Life legde Schreuder de vraag voor of er meer publiek toegankelijke sessies komend jaar op het programma staan, bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties. "Daar is intern ook over gesproken. Mijn mening is gevraagd. Als er ruimte voor is, denken we daarover mee", aldus de nieuwe Ajax-trainer.

De Amsterdammers spelen vanavond om 18.00 uur het eerste duel van de voorbereiding. Dan staat een ontmoeting met SV Meppen uit de Duitse 3. Liga op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!