Transfernieuws

Tottenham ontslaat Nuno en hoopt binnen enkele uren Conte binnen te hebben

Tottenham ontslaat Nuno en hoopt binnen enkele uren Conte binnen te hebben

01-11-2021 14:56

Tottenham Hotspur gaat drie dagen voor de Conference League-clash met Vitesse op zoek naar een nieuwe manager. Nuno Espírito Santo wordt bedankt voor bewezen diensten en wordt waarschijnlijk vervangen door Antonio Conte.

Nuno wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van Tottenham, dat na de kansloze nederlaag tegen Manchester United (0-3) is afgegleden naar de achtste plaats in de Premier League. De Portugees stond precies vier maanden aan het roer in Noord-Londen.

Aanstaande donderdag speelt Tottenham tegen Vitesse in de vierde speelronde van de Conference League. Het is nog niet duidelijk wie er dan voor de groep staat. Wel laat Spurs weten dat er 'binnenkort een nieuwe update zal volgen over de technische staf'.

"Ik weet hoe graag Nuno en zijn trainersstaf hier wilden slagen en dus valt het me zwaar dat ik dit heb moeten doen", reageert directeur voetbalzaken Fabio Paratici. "Nuno is een echte 'gentleman' en zal altijd welkom zijn bij onze club. We willen hem en zijn staf bedanken en wensen ze het beste."

Conte
Alles wijst erop dat Conte de opvolger wordt van Nuno. De clubloze Italiaan werd afgelopen zomer al benaderd door Tottenham, maar zag de klus toen niet zitten. Nu is hij van gedachten veranderd. Conte wordt binnen enkele uren al in Londen verwacht. Hij kan tot medio 2023 tekenen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!