Nieuws

Nog één laatste obstakel: Jesus in Londen gesignaleerd voor medische keuring

Nog één laatste obstakel: Jesus in Londen gesignaleerd voor medische keuring

28-06-2022 12:40

Alleen een medische keuring staat de overgang van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal nog in de weg. De Braziliaan is al bij het ziekenhuis in Londen gesignaleerd.

De 25-jarige Braziliaans international speelde sinds 2016/2017 voor The Citizens, maar werd nooit een onbetwiste basisspeler. Mede door de aanwezigheid van de inmiddels gestopte Sergio Agüero nam de Braziliaan in zijn eerste City-jaren vaker op de bank plaats dan hem lief was.

Nu vertrekt Jesus dus naar Arsenal, waar de spits een vijfjarig contract gaat tekenen. Alleen de medische keuring moet nog worden afgerond. De Londense Premier League-grootmacht betaalt ongeveer 52 miljoen euro voor de Braziliaan.

Jesus wordt alweer de vierder zomerse versterking voor Arsenal. Eerder kwamen Fábio Vieira (FC Porto, 35 miljoen), Matt Turner (New England, zes miljoen euro) en Marquinhos (São Paulo, 3,5 miljoen euro) al naar het Emirates Stadium.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!