Transfernieuws

Schmidt reageert op Götze-besluit: 'Daarom nam hij die beslissing'

Schmidt reageert op Götze-besluit: 'Daarom nam hij die beslissing'

28-06-2022 11:59

Roger Schmidt heeft op zijn eerste persconferentie als Benfica-trainer gereageerd op de transfer van Mario Götze naar Eintracht Frankfurt. Volgens de Duitse oefenmeester wilde de spelverdeler om persoonlijke reden terugkeren naar zijn vaderland.

Het had er lange tijd alle schijn van dat de Duitse aanvallende middenvelder zou kiezen voor een hereniging met de voormalig PSV-trainer bij Benfica, maar toch koos hij voor een terugkeer naar zijn vaderland. "Ik heb twee jaar met Mario gewerkt in Eindhoven", zegt Schmidt op een persconferentie bij de Portugese topclub. "Hij had natuurlijk ook een goede speler voor Benfica kunnen zijn, maar zijn besluit was helder: hij wilde in Duitsland spelen. Hij nam die beslissing mede voor zijn gezin. Het is voor mij een gesloten dossier."

Ook ging de trainer in op de toekomst van Julian Weigl. Naar verluidt had de - eveneens Duitse - middenvelder weinig trek in de samenwerking met Schmidt, maar is hij nog altijd niet vertrokken bij De Adelaars. "Hij is een ervaren speler, in Duitsland bewees hij top te zijn. Ik kijk ernaar uit om meer over Julian te weten te komen. Ik weet niet of hij blijft, maar ik sta ervoor open. Laten we kijken hoe het loopt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!