Transfernieuws

Verdediger verruilt Willem II voor Duits avontuur: 'De uitdaging hier is enorm'

Verdediger verruilt Willem II voor Duits avontuur: 'De uitdaging hier is enorm'

28-06-2022 11:13

Hannover 96 heeft de komst van Derrick Köhn van Willem II bevestigd. De 23-jarige verdediger komt over uit Tilburg, dat naar alle waarschijnlijkheid een transfersom ontvangt, gezien zijn contract dat tot medio 2023 doorliep.

Maandag brachten de Tricolores al naar buiten dat de Duitser bij de training ontbrak, wegens onderhandelingen met een club waar Willem II verder geen uitlatingen over wilde doen. Nu blijkt Köhn dus in zee te gaan met Hannover 96, de ploeg waar Feyenoord-huurling Mark Diemers het afgelopen half jaar op huurbasis voor uitkwam.

De verdediger is blij met zijn overstap. "Hannover 96 is een spannende weg ingeslagen", vertelt hij op de clubsite van zijn nieuwe broodheer. "Ik had goede gesprekken, het idee van het spel past perfect bij mij. Ik heb het gevoel dat ik hier mezelf en mijn sterke punten kan inbrengen, maar me ook verder kan ontwikkelen en veel kan leren. De uitdaging is enorm."

Bij de Tweede Bundesliga-club tekent Köhn een contract voor drie jaar. De transfer is nog altijd niet helemaal rond. De laatste formaliteiten moeten nog afgerond worden, zo schrijft Hannover in het persbericht. De medische keuring bracht geen problemen aan het licht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!