Transfernieuws

'Nog altijd geen akkoord met Barcelona: Chelsea houdt situatie in de gaten'

'Nog altijd geen akkoord met Barcelona: Chelsea houdt situatie in de gaten'

28-06-2022 10:57

In de komende dagen gaat Ousmane Dembélé bepalen waar zijn toekomst als voetballer ligt. De Franse buitenspeler kan kiezen tussen een langer verblijf bij FC Barcelona of een contract bij Chelsea, zo meldt L'Équipe.

Als Dembélé langer bij Barcelona wil blijven, zal hij genoegen moeten nemen met een salarisverlaging. Volgens de Franse sportkrant staat de tweebenige aanvaller open voor een langer verblijf bij de Blaugranas, maar kan hij zich nog niet vinden in de aanbieding die de Spaanse club aan hem heeft voorgeschoteld. Dinsdag gaat de buitenspeler opnieuw om de tafel.

Het huidige aanbod van FC Barcelona omhelst een driejarig contract en een salaris van zes miljoen euro netto per jaar. In zijn huidige overeenkomst met de Catalanen strijkt Dembélé elf miljoen euro netto op. Het liefst blijft hij 'gewoon' actief in Spanje, weet Fabrizio Romano op zijn beurt, maar dan zal Barcelona hem dus wel meer salaris moeten bieden.

Bij Chelsea kan Dembélé herenigd worden met Thomas Tuchel, met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij Borussia Dortmund. Naar verluidt kan hij een hoger salaris in Londen opstrijken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!