Nieuws

Kluivert: 'Barça ontvangt veel geld als ze hem verkopen, maar zou het niet doen'

Kluivert: 'Barça ontvangt veel geld als ze hem verkopen, maar zou het niet doen'

28-06-2022 09:28

Patrick Kluivert adviseert FC Barcelona om Frenkie de Jong niet te verkopen. Volgens de voormalig spits van de Spaanse grootmacht is de Oranje-international van onschatbare waarde voor de Catalanen.

De Jong geniet al een tijdje serieuze belangstelling van Manchester United. Gezien de financiële nood in Camp Nou wil Barcelona de 24-jarige middenvelder mogelijk van de hand doen. "Ik hoop dat ze hem houden", zegt over de transfergeruchten Kluivert bij Cadena Ser. "Natuurlijk ontvangt de club veel geld als ze hem verkopen, maar Barcelona heeft een lang seizoen voor de boeg en Frenkie is niet zomaar een speler. Ik zou hem niet verkopen."

Kluivert erkent dat De Jong afgelopen seizoen niet altijd kon overtuigen. Volgens de voormalig Oranje-international kwam dit door de 'nieuwe' positie die hij moest invullen in Barcelona. "Busquets is er natuurlijk nog en die heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Het is lastig om hem dan juist nu op die plek weg te halen, maar Frenkie kan ook op andere posities uit de voeten. In mijn ogen is De Jong wel op zijn best op de 6-positie", aldus Kluivert.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!