Nieuws

Koeman gebruikt alle wisselmogelijkheden bij Oranje: 'Speelt geen hele wedstrijd'

Koeman gebruikt alle wisselmogelijkheden bij Oranje: 'Speelt geen hele wedstrijd'

21 november - 20:31

Ronald Koeman heeft al gerouleerd in zijn opstelling tegen Gibraltar, maar gaat dat ook tijdens de wedstrijd doen. De bondscoach van Oranje geeft bijvoorbeeld aan dat Virgil van Dijk niet de hele wedstrijd gaat spelen.

Liefst zes wijzigingen zijn er te zien op het wedstrijdformulier van het Nederlands elftal. "Ik geef andere jongens een wedstrijd", begint Koeman bij de NOS. "Het programma is dusdanig vol voor deze jongens dat er ook wel eens een moment is dat je ze in bescherming kan nemen."

"Iedereen wil graag een interland spelen", vervolgt Koeman, die ook al een tipje van de sluier ligt in zijn wisselbeleid. "De jongens die niet spelen vinden het niet leuk, maar snappen dat ze er ook in kunnen komen. Virgil speelt bijvoorbeeld geen hele wedstrijd."

De afgelopen dagen deden de geruchten zich ook nog voor dat bepaalde coaches zich hadden gemeld bij Koeman voor het reduceren van speeltijd van belangrijke spelers, maar daar is niets van waar. "Nee, ik heb niets gehoord", besluit Koeman met een lach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!