Nieuws

Janssen blijft mogelijk werkzaam bij Vitesse: 'Laat mijn club niet in de steek'

Janssen blijft mogelijk werkzaam bij Vitesse: 'Laat mijn club niet in de steek'

21 november - 20:01

Theo Janssen behoort niet meer tot de staf van het eerste van Vitesse, maar dat betekent niet dat hij de deur volledig achter zich dichttrekt in Arnhem. De voormalig middenvelder voert nog altijd gesprekken met de club, zo vertelt hij in gesprek met De Gelderlander.

Na het afzwaaien van Philip Cocu en de komst van Edward Sturing heeft Vitesse beslist dat er geen ruimte meer is in de technische staf van de club. "Een breuk is nooit leuk", begint Janssen in gesprek met het medium. "En deze al helemaal niet. Ik had uiteraard andere verwachtingen. Maar de prestaties waren niet goed. Dat heeft dan consequenties. Dat is inherent aan topsport."

"En dan is dit een tegenslag. Dat kan ik niet ontkennen. Maar ik laat mijn club niet in de steek", vervolgt Janssen. "Ik ben in gesprek met de technisch directeur (Benjamin Schmedes, red.). Ik moet even alles laten bezinken, maar dan wil ik weer snel aan de slag. We stippelen zo een koers uit voor de toekomst. En dat betreft de langere termijn. Langer dan dit seizoen. Dat vind ik mooi. Ik wil ook bij deze club actief blijven."

De wijze waarop Janssen uit de hoofdmacht is verbannen, is wel iets wat hem raakt. "Vooral de wijze waarop alles is gelopen bij Vitesse, steekt. Dat het allemaal zo lang duurde. Dat wij als coaches van niets wisten, terwijl de Gelderlander het nieuws bracht. Knap achterhaald, maar de communicatie naar ons toe had beter moeten zijn. Er heerste tot maandagmiddag onzekerheid en onduidelijkheid. Daar was niemand bij gebaat. Dat heb ik ook gezegd", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!