Nieuws

Ajacied spreekt zich uit: 'Was nogal onverwacht dat ik niet in het doel kwam'

Ajacied spreekt zich uit: 'Was nogal onverwacht dat ik niet in het doel kwam'

21 november - 19:00

Diant Ramaj heeft inmiddels zijn plek onder de lat te pakken bij Ajax, maar had in zijn ogen eerder zo kunnen zijn. De doelman van de Amsterdammers schrok van de beslissing die werd gemaakt toen eerste keuze Gerónimo Rulli begin dit seizoen met een blessure uitviel.

Ramaj werd afgelopen zomer voor een bedrag van rond de acht miljoen euro naar Ajax gehaald. De Duitser leek de beoogde tweede doelman in Amsterdam te zijn, maar die rol bleek uiteindelijk weggelegd voor Jay Gorter. Maurice Steijn verkoos de Nederlander boven Ramaj, die daar even van moest slikken.

"Het begon heel goed. Van tevoren was het al duidelijk dat Rulli de eerste keeper zou zijn. Maar Rulli raakte bij de eerste wedstrijd ongelukkig geblesseerd. Het was voor mij nogal onverwacht dat ik toen niet in het doel kwam te staan, maar dat was de keuze van de trainer (Maurice Steijn, red.)", begint Ramaj bij AjaxTV.

Nadat ook Gorter geblesseerd raakte tijdens het duel met FC Utrecht (4-3 verlies) kreeg de doelman kreeg uiteindelijk wel zijn kans. "Ik heb geprobeerd het te accepteren, door te gaan en in de training nog meer mijn best te doen. Ik wist dat ik ooit de kans zou krijgen en godzijdank was dat zo. Toen was het aan mij", besluit hij.

Ramaj heeft inmiddels vijf wedstrijden op zijn in het keepersshirt van Ajax. Daarin kreeg de doelman al wel negen tegengoals om zijn oren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!