Nieuws

NOS biedt excuses aan KNVB aan voor uitzenden uitspraken Koeman

NOS biedt excuses aan KNVB aan voor uitzenden uitspraken Koeman

21 november - 16:31 Laatste update: 16:38

De NOS heeft zijn excuses aangeboden bij de KNVB voor het uitzenden van uitspraken van bondscoach Ronald Koeman tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. De omroep heeft daarmee een afspraak met de bond geschonden, zo laat het weten aan het Algemeen Dagblad.

Na de 1-0 zege op de Ieren, waardoor Oranje zich kwalificeerde voor het EK, kreeg Koeman beelden te zien waarop hij zich duidelijk irriteerde aan de looplijnen van zijn spelers. "Wout, jij moet daarheen", zei de coach onder meer. Dat was duidelijk in de huiskamers te horen. Later liet de bondscoach weten dat hij zich stoorde aan het feit dat er 'negentig minuten lang een camera tegen zijn wang aanstond.'

Dat dat bij wellicht bij topsport hoort, vindt Koeman onzin. De NOS liet maandag in een reactie weten dat het volgens de regels zou hebben gehandeld, maar komt daar een dag later alsnog op terug. "We hebben inmiddels onze excuses gemaakt aan de KNVB", laat het in een reactie weten aan het AD. Met de stand van de camera's zou niets mis zijn geweest, maar met het uitzenden van het geluid wel. "Dat hadden we niet moeten doen en dat hebben we de KNVB laten weten", klinkt het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!