Nieuws

'Witte rook op komst: transfervrije Di María vervolgt loopbaan in Italië'

'Witte rook op komst: transfervrije Di María vervolgt loopbaan in Italië'

28-06-2022 08:14

Ángel Di María vervolgt zijn loopbaan bij Juventus, dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Italiaanse grootmacht kon aanvankelijk niet voldoen aan de eisen van de Argentijnse aanvaller, maar beide partijen lijken toch tot een akkoord gekomen te zijn.

Romano schrijft dat Di María 'één stap verwijderd is' van een overstap naar Turijn. De voormalig middenvelder van onder meer Real Madrid en Manchester United is na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain transfervrij. De gesprekken tussen kamp-Di María en Juventus bevinden zich in de laatste fase, de Argentijnse superster zal op korte termijn gepresenteerd worden als Juve-aanwinst.

Massimiliano Allegri lijkt dus zijn zin te krijgen. De trainer van Juventus wil Di María dolgraag inlijven en beschouwt hem volgens Romano als 'priority signing'. Het is op dit moment nog onduidelijk voor hoeveel jaar de 34-jarige Argentijn zal tekenen in Turijn.

Di María doorliep de jeugdopleiding van het Argentijnse Rosario Central, waarna hij op jonge leeftijd de overstap maakte naar Benfica. Hier groeide de Argentijn uit tot zeer gewaardeerde kracht en verdiende hij een transfer naar Real Madrid. Hij werd door Louis van Gaal in 2014 als grote aanwinst naar Manchester United gehaald, maar wist de hoge verwachtingen nooit waar te maken. De afgelopen zeven jaar stond Di María onder contract bij PSG, waar hij onder meer vijf landstitel mee veroverde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!