Wedstrijdverslag

PSV wint besloten oefenduel van Go Ahead, Bosz brengt veel jeugd in actie

PSV wint besloten oefenduel van Go Ahead, Bosz brengt veel jeugd in actie

21 november - 16:08

PSV heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren stapten met een 3-1 zege van het veld op De Herdgang.

Het was de tweede keer dat de ploeg van trainer Peter Bosz tijdens de huidige interlandperiode een vriendschappelijk duel afwerkte. Vorige week woensdag werd er met 0-2 verloren van Schalke 04. Net als toen deden ook deze keer de van blessures teruggekeerde Armando Obispo en Mauro Júnior mee. Joël Drommel, Patrick van Aanholt en Yorbe Vertessen maakten tevens speelminuten.

Laatstgenoemde deelde ook mee in het scoreverloop. Vlak voor rust maakte hij op aangeven van Julian Kwaaitaal de 2-0. Thilo Baeten deed in het begin van de tweede helft wat terug voor de Deventenaren, maar de zege werd veiliggesteld door invaller Jevon Simons met de 3-1.

PSV werkt na de interlandperiode toe naar een cruciaal en loodzwaar slot van het huidige kalenderjaar. Zo speelt de ploeg voor de winter nog uit tegen FC Twente, Feyenoord en AZ en staan in de Champions League nog duels met Sevilla en Arsenal op het programma. Op 21 december wordt 2023 afgesloten met de bekerwedstrijd op bezoek bij de Tukkers.

Opstelling PSV: Drommel; Sambo, Rovers (85. Gil y Muinos), Obispo, Mauro Júnior; Van Aanholt, Geerts (63. Jansen), Gonzaga; Kwaaitaal, Uneken (46. Simons), Vertessen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!