Transfernieuws

Koeman wil 'tot de laatste cent' betaald worden door steggelend Barcelona

Koeman wil 'tot de laatste cent' betaald worden door steggelend Barcelona

01-11-2021 14:45

Na het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona gaat het hard tegen hard. De Catalaanse club hoopt te beknibbelen op de ontslagvergoeding van de Nederlandse trainer, die dat echter niet over zijn kant laat gaan.

Lluis Canut, een prominente journalist in Catalonië én huisvriend van Koeman, vertelt maandag bij Catalunya Ràdio over het getouwtrek tussen Koeman en Barcelona. De 53-jarige trainer heeft recht op een ontslagvergoeding van twaalf miljoen euro, maar Barça doet er door de financiële problemen alles aan om dat bedrag te kortwieken.

"Hij wil tot de laatste cent betaald worden", zegt Canut over de reactie van Koeman, die in 2020 bij zijn overstap van de KNVB naar Barça een contract ondertekende met een vastgestelde afkoopsom van twaalf miljoen euro. "We moeten niet vergeten dat Koeman afgelopen seizoen al 45 procent van zijn salaris heeft ingeleverd vanwege de coronacrisis", zegt Canut.

Barça kampt met een schuld van zeker 1,35 miljard euro, waardoor clubpresident Joan Laporta aan algemeen directeur Ferran Reverter heeft gevraagd te bezuinigen op de vergoeding voor Koeman. "In de eerste gesprekken is het gegaan over een korting van zeven of acht miljoen euro", aldus Canut, die weet dat Koeman daar niet mee akkoord gaat. "Het hele bedrag moet betaald worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!