Opinie

'Simons moet eens op zijn flikker krijgen, daar is toch niets mis mee?'

'Simons moet eens op zijn flikker krijgen, daar is toch niets mis mee?'

20 november - 21:58

Volgens Ronald Waterreus mag Xavi Simons best eens een keer op zijn plek worden gezet bij Oranje. De 20-jarige aanvaller maakt in het huidige seizoen een uitstekende indruk bij RB Leipzig, maar laat het in het Nederlands elftal vooralsnog afweten.

Afgelopen zaterdag oogde Simons zeer geforceerd in het EK-kwalificatieduel met Ierland (1-0 winst), vinden de analisten aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. "Je ziet wel heel weinig communicerend vermogen onderling, waardoor zo’n jongen nu een interland ook meer of min voor zichzelf heeft weggegooid", aldus Waterreus.

Of de slecht presterende Simons een keer 'op zijn flikker' mag krijgen? "Ja natuurlijk, daar is toch niks mis mee?", vervolgt de oud-doelman van onder meer PSV en Oranje. "Er zegt toch niemand tegen hem dat hij niet kan voetballen? Dat weet iedereen echt wel dat hij heel goed kan voetballen. Maar als hij het zo iedere interland gaat doen, dan heb je er nu niet zo heel veel aan. Dat komt ook allemaal wel, maar er moeten ook mensen zijn die even zeggen van doe eens even rustig, het komt wel, die bal vliegt er straks wel een keer in."

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich door de driepunter uiteindelijk voor het EK in Duitsland. Dinsdagavond hebben de mannen van bondscoach Ronald Koeman nog een wedstrijd tegen Gibraltar te goed, om de campagne af te sluiten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!