Nieuws

Genee doet opmerkelijke claim over Ajax: 'Spelers zijn conditioneel zó slecht'

Genee doet opmerkelijke claim over Ajax: 'Spelers zijn conditioneel zó slecht'

20 november - 21:44

Wilfred Genee claimt dat de spelers van Ajax op conditioneel vlak zéér slecht scoren. De presentator van Veronica Offside kreeg te horen dat men zich in Amsterdam kapot is geschrokken over de conditionele staat van de selectie.

Volgens Genee scoort Ajax in tijden niet zo slecht conditioneel vlak, als dit seizoen het geval is. "Ik kreeg berichten door, dat er data is verschenen waaruit blijkt dat Ajax er conditioneel zó slecht voor staat dat iedereen zich helemaal is rot geschrokken binnen die club", stelt de presentator, die zich aan tafelgast Dick Adcovaat hardop afvraagt of het wel geloofwaardig is. "Nee, je hebt toch ogen gekregen. Dan kan je zien wie fit is en wie niet", aldus de oud-trainer.

"Als je die data vergelijkt met de periode van Erik ten Hag, die van Alfred Schreuder en de trainers daarna, dat moet een enorm verschil zijn", vervolgt Genee, die spreek over spelers die in de laatste twintig minuten van een wedstrijd 'helemaal op' zijn. "Van wie ik dat gehoord heb? Dat mag ik niet vertellen. Het is toch opmerkelijk, dat een club als Ajax daarin tekortschiet."

In Amsterdam heeft John van ’t Schip een behoorlijke waslijst aan geblesseerde spelers. Zo vielen Steven Bergwijn en Brian Brobbey voor de interland geblesseerd uit en staat Branco van den Boomen de rest van dit kalenderjaar buitenspel. Daarnaast zijn Gerónimo Rulli en Sivert Mannsverk al langdurig uitgeschakeld zijn. Verder staan Jay Gorter en Amourricho van Axel Dongen sinds oktober buitenspel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!