Opinie

Boskamp uit verbazing: 'Hij was gelijk op z'n pik getrapt, onvoorstelbaar'

Boskamp uit verbazing: 'Hij was gelijk op z'n pik getrapt, onvoorstelbaar'

20 november - 21:27 Laatste update: 21:29

Jan Boskamp snapt niet waarom Oranje-spits Wout Weghorst zich na de 1-0 zege op Ierland zo offensief opstelde in een interview tegen de NOS. De matchwinner vond dat journalisten te vaak negatief zijn over het Nederlands elftal, wat hem op veel kritiek kwam te staan.

"Ik schrok me rot. Ik dacht: wat zegt hij nou? Een normale vraag… Hij was gelijk op z'n pik getrapt", aldus Boskamp aan tafel bij Veronica Offside. "Onvoorstelbaar. Hij maakte een belangrijke goal, EK gehaald… Maar hij reageerde al toen hij die goal maakte. Toen was hij al aan het zeiken."

Boskamp heeft geen begrip voor de woorden van Weghorst, maar Wim Kieft probeert zich in te leven. "Ik begrijp het ook wel een beetje", zegt laatstgenoemde. "Hij heeft best wel prima dingen gedaan voor het Nederlands elftal. Als je constant het gezeik hoort van ons allemaal; Luuk de Jong is beter, Memphis Depay is beter. Dan mag je best een keer reageren, vind ik."

Nederland plaatste zich door de overwinning op Ierland voor het EK in Duitsland van volgend jaar. Dinsdagavond staat nog het duel met voetbaldwerg Gibraltar op het programma om de campagne af te sluiten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!