Nieuws

Advocaat ziet slechts handje vol spelers in Oranje-basis blijven staan

Advocaat ziet slechts handje vol spelers in Oranje-basis blijven staan

20 november - 22:08

Dick Advocaat verwacht dat Ronald Koeman tijdens het EK van komende zomer de nodige aanpassingen doorvoert in zijn basiself. Te gast bij Veronica Offside ziet de oud-bondscoach straks in Duitsland ook een ander naam onder de lat.

Bijgestaan door Jan Boskamp ziet Advocaat komende zomer weer Justin Bijlow onder de lat van Oranje staan. Door een aanhoudende blessure is de doelman van Feyenoord zijn plek in de basis van Koeman voorlopig kwijt. De bondscoach riep Bart Verbruggen recent uit tot zijn nummer één. "Als Bijlow fit blijft dan wordt hij de keeper, dat lijkt me duidelijk", stelt Advocaat. Boskamp snapt zijn collega wel. "Ik heb Verbruggen veel gezien hoor bij Anderlecht, maar ik vind hem minder", aldus de analist.

Advocaat denkt dat Koeman komende zomer flink wat aanpassingen gaat doorvoeren in zijn basiselftal. "Ronald maakt zich niet druk. Van het elftal van zaterdag blijven hooguit vijf spelers erin staan", denkt de oud-trainer. Mede door de vele blessures mist Koeman nog enkele belangrijke spelers in de selectie. "Je mist de hele achterhoede. Er komt een ander verdedigingsduo, een ander middenveld en een andere voorhoede", denkt Advocaat, die naast Bijlow ook enkele andere namen al durft in te vullen. "Dan krijg je Aké, De Ligt en De Jong nog erbij. Dan moet hij een keuze maken wie hij ernaast zet. Rechts Dumfries, links Hartman, denk ik. Ik verwacht verder Simons, Gakpo en onze vriend Depay. Als iedereen fit is, hebben ze een goed elftal."

Tegen Ierland startte Koeman met Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Daley Blind, Quilindschy Hartman en Denzel Dumfries in de verdediging, waar Verbruggen tussen de palen stond. Op het middenveld koos de bondscoach voor Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten, waar en Xavi Simons, Cody Gakpo en Wout Weghorst de aanval vormde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!