Wedstrijdverslag

Jong Oranje komt achterstand te boven en rekent af met leeftijdsgenoten van Zweden

Jong Oranje komt achterstand te boven en rekent af met leeftijdsgenoten van Zweden

20 november - 19:51 Laatste update: 20:02

Jong Oranje heeft in een spannende wedstrijd met 2-4 afgerekend met Jong Zweden. De ploeg van Michael Reiziger kwam nog op achterstand, maar draaide die volledig om.

Oranje had het lastig op bezoek bij Zweden. Al na enkele minuten kreeg Vitesse-aanvaller Joel Voelkerling Persson de kans om Zweden op voorsprong te zetten. Na ruim een half uur spelen, hadden beide ploegen kansen genoeg gehad om de score te open. De eer was uiteindelijk aan Zweden. Sontje Hansen verloor de bal waarna Sebastian Nanasi de bal in het net schoot. Nog geen twee minuten later was het Hansen die voor de 1-1 tekende.

Na rust nam Oranje het initiatief in handen. De ploeg van Reiziger domineerde en ging op zoek naar de voorsprong. Youri Regeer vond nog de paal, maar in de rebound stond Ruben van Bommel op de juiste plek. De aanvaller van AZ schoot de bal beheerst binnen. Zweden ging nog op zoek en kwam richting het einde van de wedstrijd meermaals voor het doel van Oranje. In de absolute slotfase was het Noah Ohio die als invaller nog voor de 1-3 tekende. Zweden gaf echter niet op en scoorde nog de 2-3. De thuisploeg hoopte nog op meer, maar Van Bommel schoot in de allerlaatste minuut zijn tweede binnen. Door de overwinning is Nederland bijna zeker van deelname aan het EK van 2025 in Slowakije.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!