Nieuws

Van den Boomen komende tijd niet beschikbaar: middenvelder geopereerd aan knie

Van den Boomen komende tijd niet beschikbaar: middenvelder geopereerd aan knie

20 november - 13:30 Laatste update: 13:30

Branco van den Boomen is komende tijd niet inzetbaar voor Ajax. De middenvelder is geopereerd aan zijn knie. Hij speelde in tien Eredivisie wedstrijden, maar in de wedstrijd tegen Heerenveen raakte hij geblesseerd.

'Van den Boomen werd afgelopen vrijdag aan zijn linkerknie geopereerd en werkt op De Toekomst aan zijn herstel. Ajax kan voorlopig niet op de middenvelder rekenen', liet de Amsterdamse club weten via haar officiële kanalen.

Op de persconferentie voor de met 2-2 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Almere City, scheen John van 't Schip zijn licht op de blessure. "Het is te hopen dat het vocht in zijn knie heel snel verdwijnt", zei de Ajax coach. Dat gebeurde niet en dus moest Van den Boomen onder het mes.

De middenvelder is minimaal tot aan de winterstop niet beschikbaar en zal pas terugkeren in 2024. Afgelopen zomer kwam hij transfervrij over van Toulouse en hij scoorde twee doelpunten. Het is pas de eerste keer dat de 28-jarige wedstrijden mist door blessureleed sinds 2018/2019. Toen speelde hij nog voor FC Eindhoven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!