Nieuws

Oranje-verdediger wil niets weten van bedanken: Dat zou ik nooit doen

Oranje-verdediger wil niets weten van bedanken: "Dat zou ik nooit doen"

20 november - 08:15 Laatste update: 08:15

Stefan de Vrij zou nooit bedanken voor het Nederlands elftal. De verdediger, die indruk maakte tegen Ierland, gaat voor zijn vierde grote toernooi met Oranje. 

De Vrij was na anderhalf jaar weer eens basisspeler bij Oranje. In het EK-kwalificatieduel met Ierland was de verdediger één van de uitblinkers met een assist op Wout Weghorst. "We mogen blij zijn met het bereiken van ons doel", opent De Vrij tegenover De Telegraaf. "Ik denk dat er heel veel potentie in deze groep zit en dat het een heel mooi toernooi kan worden." 
 
In de afgelopen interlandperiodes zag De Vrij steeds vaker spelers bedanken voor Oranje. Onder andere Luuk de Jong, Jordy Clasie en Vincent Janssen willen niet meer opgeroepen worden door bondscoach Ronald Koeman. "Dat zou ik nooit doen. Ik vind het nog te leuk. Ik begrijp hen wel. Ik ben ook net vader geworden, dan snap je hen ook wel. Maar iedereen staat daar anders in. Voor mij is dat geen optie", besluit de speler van Inter.  
 
De Vrij moest vaak vanaf de bank toekijken én tegelijk een voorbeeldfunctie zijn voor jongere jongens. "Bij een toernooi is het belangrijk dat de jongens die niet spelen en teleurgesteld zijn, zoals ik de laatste tijd, goed daarmee omgaan", geeft de intertnational aan. "Daarin hoop ik ook een voorbeeld te zijn. Ik blijf altijd positief en hard trainen. Voor mij staat beter worden altijd op één." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello