Nieuws

Steun voor bekritiseerde Weghorst: 'Hij voelt zich natuurlijk ondergewaardeerd'

Steun voor bekritiseerde Weghorst: 'Hij voelt zich natuurlijk ondergewaardeerd'

19 november - 20:11

Ronald de Boer springt in de bres voor Wout Weghorst. De analist vindt alle kritiek op de spits overdreven en wijst naar zijn effectiviteit in het Nederlands elftal-shirt.

Weghorst kreeg veel kritiek nadat hij in een interview fel reageerde op een verslaggever. "Hij voelt zich natuurlijk ondergewaardeerd en daar heeft hij gelijk in. Hij heeft veel goals gemaakt in de kwalificatie, dus ik begrijp zijn frustratie wel. Het ziet er een beetje onbehouden uit, maar hij is wel effectief. Ik vind het heel knap wat hij doet", aldus De Boer bij Ziggo Sport.

Voorafgaand aan elke interland zingt Weghorst met zijn hand op de borst luidkeels mee met het volklied en ook daarover vallen mensen. De actie zou zeer overdreven en gespeeld zijn. "Wij kennen dat niet. Als de Italianen het doen, vinden we het prachtig. Maar als Nederlanders het doen zeggen we: doe is even normaal", stelt De Boer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!