Transfernieuws

'Chelsea schakelt door en hoopt op komst andere Oranje-international'

'Chelsea schakelt door en hoopt op komst andere Oranje-international'

28-06-2022 07:17

Chelsea hoopt het Manchester City-duo Nathan Aké en Raheem Sterling naar Londen te halen. De Britse grootmacht had eerst hun zinnen gezet op de komst van Matthijs de Ligt, maar het prijskaartje van de Oranje-international bleek toch te hoog.

Chelsea heeft naar verluidt de gesprekken al opgestart met de regerend landskampioen van Engeland. Aké en Sterling zijn beide op een zijspoor beland in Manchester, waardoor de Londenaren hun slag hopen te slaan. Volgens The Telegraph staan beide spelers open voor een vertrek naar Chelsea. Voor Aké zou het een terugkeer op Stamford Bridge betekenen. Hij doorliep de jeugdopleiding van Chelsea, maar wist nooit door te breken in het eerste elftal.

De nummer drie van de Premier League van afgelopen seizoen had eerst het vizier gericht op De Ligt, maar het riante prijskaartje van de ex-Ajacied zou buiten het budget vallen. Juventus vraagt namelijk minstens honderd miljoen euro voor de 22-jarige centrale verdediger. Chelsea raakte deze zomer Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (nog niet bekend) kwijt, waardoor de Britse grootmacht op zoek is naar een waardige opvolger in de defensie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!