Nieuws

'Ajax sprak met Argentijnse trainer en oud-bondscoach na vertrek van Steijn'

'Ajax sprak met Argentijnse trainer en oud-bondscoach na vertrek van Steijn'

19 november - 12:12 Laatste update: 12:17

Ajax had voor de aanstelling van John van 't Schip contact met Jorge Sampaoli. De functie als hoofdtrainer was het onderwerp van gesprek met de Argentijn die uiteindelijk niet op de bank van Ajax belandde.

Met dat nieuws komt journalist Rudy Galetti naar buiten. De Italiaan geeft niet aan hoe intensief het contact was en inhoudelijk is er ook weinig duidelijk. Uiteindelijk gaf Ajax de voorkeur aan Van 't Schip, waardoor een mogelijke deal met Sampaoli afketste. Eerder was de Argentijn al bondscoach van Argentinië en Chili en werkte hij bij onder andere Sevilla en Olympique Marseille.

Van 't Schip nam uiteindelijk dus de taken over, maar voor hoe lang is nog de vraag. Volgens onder andere Het Parool is Ajax nog altijd op zoek naar een permanente trainer en zal Van ’t Schip na dit seizoen weer afzwaaien. In Amsterdam zou men op zoek zijn naar een trainer die aanvallend voetbal ambieert.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!