Nieuws

Voormalig teamgenoot lovend over Weghorst: 'Grootste trainingsbeest die ik ken'

Voormalig teamgenoot lovend over Weghorst: 'Grootste trainingsbeest die ik ken'

19 november - 11:43 Laatste update: 11:46

Ben Rienstra speelde bij AZ samen met Wout Weghorst. Volgens de voormalig prof is de aanvaller van het Nederlands elftal het grootste trainingsbeest waar hij ooit mee gespeeld heeft.

In #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur blikt Rienstra terug op zijn tijd bij AZ. In de aanval stond destijds een pas 24-jarige Weghorst. "Die had zo'n arbeidsethos. Die ging maar door. Bij AZ was het voor mij sowieso al een ander niveau dan ik gewend was qua trainen. De intensiteit, krachttraining, dat vond ik next-level. Bij AZ moest je en je zag ook wel terug dat je echt fit wordt. Wout was dan nog een keer extra. Ook buiten weer twintig ballen schieten en in de hoek. Dat betaalde zich uit."

Rienstra bevestigt dat Weghorst het grootste trainingsbeest in zijn teams ooit was. "Daarom haalt hij wat hij haalt." De aanvaller van Oranje wordt in verband gebracht met een overstap naar Galatasaray, maar volgens de heren aan tafel doet Weghorst er beter aan om terug te keren naar Besiktas.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!