Nieuws

'Chelsea en City moeten vrezen: puntenaftrek en degradatie dreigen na overtreding'

'Chelsea en City moeten vrezen: puntenaftrek en degradatie dreigen na overtreding'

19 november - 11:24

Manchester City en Chelsea kunnen volgens The Times in de problemen gaan komen door de Financial Fair Play-regels. Beide clubs hebben een onderzoek aan hun broek hangen en zelfs degradatie wordt niet uitgesloten.

Everton werd eerder deze week bestraft na het breken van de regels. De club moest tien punten inleveren, maar volgens het medium zijn de aantijgingen tegen City en Chelsea een stapje erger. De club van Pep Guardiola heeft namelijk 115 verdenkingen van het overtreden van de regels. Deze 'overtredingen' zouden hebben plaatsgevonden in de afgelopen negen jaar.

Chelsea aan de andere kant ligt al jaren onder een vergrootglas. De club staat er om bekend structureel veel geld uit te geven. Momenteel vindt er een zeer uitgebreid onderzoek plaats naar de tijd onder het regime van Roman Abramovich. De Rus verkocht eerder zijn aandelen in de club door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Volgens de Times is een puntenaftrek van dertig punten of degradatie niet uitgesloten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!