Nieuws

Kraay jr. wijst nummer één aan voor Oranje: 'Dan met kop en schouders de beste'

Kraay jr. wijst nummer één aan voor Oranje: 'Dan met kop en schouders de beste'

19 november - 08:20 Laatste update: 10:57
1

Binnen het Nederlands Elftal lijkt de keeperskwestie maar door te blijven leven, waar bondscoach zelf al aan gaf voorlopig Bart Verbruggen als zijn eerste doelman te zien. Toch ziet Hans Kraay jr. liever een andere naam onder de lat van Oranje, zo gaf de analist na afloop van de plaatsing voor het EK aan bij ESPN.

In de studio somt Kraay jr. de mogelijkheden voor Koeman op, die de naast Bijlow en Verbruggen ook nog een beroep kan doen op Mark Flekken, Jasper Cillessen, Andries Noppert en zelfs Sparta-doelman Nick Olij. "Ik denk gewoon dat wanneer Justin Bijlow een keer een jaar blessurevrij blijft dat hij met kop en schouders de beste is", meent Kraay. Sinds zijn terugkeer bij Oranje als bondscoach, heeft Koeman nog amper een broep op Bijlow kunnen doen. De doelman van Feyenoord kampte dit kalenderjaar al tot twee keer toe met een blessure aan zijn pols.

Waar Koeman zelf aangaf Bijlow niet zo maar weer tot eerste doelman zal benoemen, is Kraay van mening dat de bondscoach dit wel moet doen. "Omdat hij en een goede reflex heeft en als hij goed in zijn vel zit hoge ballen pakt. Hij moet acht maanden fit blijven. Dat gun ik hem een keer. Dan is hij voor mij de beste."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!