Nieuws

Koeman euforisch na Oranje-plaatsing: 'Misschien wel de moeilijkste poule'

Koeman euforisch na Oranje-plaatsing: 'Misschien wel de moeilijkste poule'

18 november - 23:30 Laatste update: 23:31

Ronald Koeman is een tevreden man nadat het Nederlands elftal zich heeft geplaatst voor het EK in Duitsland. De bondscoach stipt enkele uitblinkers en tegenvallers aan en laat zich ook nog even uit over de voor hem storende camera’s die steeds op hem gericht zijn.

"Het doel is bereikt, dan mag je blij zijn", begint Koeman na afloop in gesprek met de NOS. "Als trainer kijk je ook wel naar de wedstrijd en dan zijn er momenten dat je het niet afmaakt. Dan blijft het tot op het laatst 1-0 maar we hebben goed verdedigd. Dat is in ieder geval beter geworden."

Stefan de Vrij en Daley Blind waren twee van de uitblinkers tegen Ierland. "Het stond heel goed. Dat zijn natuurlijk spelers die ervaring hebben en situaties doorzien. In mijn opzicht hebben zij de perfecte wedstrijd gespeeld", aldus de bondscoach die Jerdy Schouten wat zag ruziën met de bal. "Had misschien ook met het veld te maken, dat is dramatisch. Hij had wat momenten van balverlies, dat zie je niet vaak bij hem."

Terugblik op interlandperiode

Van harte ging het niet altijd voor Nederland in de EK-kwalificatiegroep, maar daar heeft Koeman verklaringen voor. "We hebben te maken gehad met veel veranderingen van spelers die geblesseerd waren. Misschien zaten we ook wel in de moeilijkste poule van allemaal. Uit en thuis tegen Griekenland en Ierland hebben we er het maximale uitgehaald, maar voetballend moete het beter."

Kansen voor het EK en de aanwezigheid van camera’s

"Als we de beschikking hebben over alle spelers, dan staat er een heel sterk Nederlands elftal", vervolgt Koeman, die vervolgens nog even wat gal uitspuwt over de camera’s die tijdens wedstrijden aanwezig zijn. "Ik vind het sowieso irritant dat er een camera op een halve meter staat. Ik heb daar in het buitenland geen last van gehad. Dat slaat natuurlijk nergens op, een camera die bijna negentig minuten tegen je wang zit. Ik vind dat het niet kan", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!