Nieuws

Schouten blikt terug op bijzondere terugkeer in Oranje: 'Allebei heel mooi'

Schouten blikt terug op bijzondere terugkeer in Oranje: 'Allebei heel mooi'

18 november - 23:21

Jerdy Schouten kan terugblikken op een bijzondere avond. De middenvelder van PSV maakte na anderhalf jaar weer zijn rentree in Oranje, waarmee het zich na een 1-0 overwinning op Ierland wist te plaatsen voor het EK in Duitsland van komende zomer.

Na zijn debuut in het Nederlands Elftal op 8 juni 2022 kwam Schouten vrijdagavond pas weer eens in actie voor Oranje. "Het is allebei heel mooi. Het doel was natuurlijk gewoon kwalificeren. Maar voor mij is het natuurlijk niet alledaags om in de basis bij Oranje te staan, tot nu toe. Dus ik ben er hartstikke blij mee", gaf de international aan in gesprek met de NOS. Schouten was naar eigen zeggen niet verrast dat hij in de basis startte. "Ik wist wel dat er een grote kans was dat ik zou kunnen beginnen. Daar was ik blij mee."

Schouten speelde nagenoeg de gehele interland tegen Ierland, waar het spel van de middenvelder in de eerste helft duidelijk anders was dan hij vaak bij PSV laat zien. "In de eerste helft had ik denk wat gehaaste keuzes, wat juist niet mijn spel is. Misschien toch een klein beetje zenuwachtig vanbinnen, maar dat voelde ik zelf niet echt. In de tweede helft groeide ik er goed in en goede helft gespeeld."

Na zijn overstap van Bologna naar PSV is Schouten weer helemaal terug bij Oranje. De middenvelder maakt het zelf niet veel groter dan dat het is. "Dat weet ik niet, ik voel het ook niet per se zo. Ik was niet heel zenuwachtig voor de wedstrijd. Ik denk dat het gewoon puur een mindere eerste helft was." Uiteindelijk had de 26-jarige middenveld in de 89 minuten dat hij speelde een passnauwkeurigheid van 89 procent.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!