Reactie

Oranje-uitblinker hoopt op het EK: 'Alles aan doen om de bondscoach te overtuigen'

Oranje-uitblinker hoopt op het EK: 'Alles aan doen om de bondscoach te overtuigen'

18 november - 23:19
1

Stefan de Vrij gaat er alles aan doen om er komende zomer tijdens het EK bij te zijn bij het Nederlands elftal. De verdediger speelde een uitstekende wedstrijd tegen Ierland en liet daarmee weer zien hoe belangrijk hij kan zijn.

"Het is altijd genieten, het was weer even geleden dat ik in de basis mocht staan", begint een glunderende De Vrij na afloop voor de camera’s van de NOS. "Ik ben er bijna altijd bij geweest maar je wil altijd spelen. Er is veel concurrentie op mijn positie maar ik moet me vooral focussen op waar ik invloed op heb."

Het was anderhalf jaar geleden dat De Vrij in de basis stond bij Oranje, maar dat kan hij goed relativeren. "Tuurlijk ben je teleurgesteld, maar goed. Ik word een jaartje ouder, heb meer ervaring en leer met tegenslagen omgaan. Dat kan je omzetten in iets positiefs. Ik heb het erg naar mijn zin en lig goed in de groep denk ik."

Net als Virgil van Dijk ziet ook De Vrij de potentie van Oranje. "Dat is er denk ik heel veel. We hebben ons goed gekwalificeerd ondanks de problemen die we hebben gehad, nu met die blessures ook weer. We moeten zorgen dat iedereen straks fit is. Dan hebben we denk ik een uitstekende groep", aldus de verdediger, die hoopt mee naar Duitsland te gaan. "Ga er alles aan doen om de bondscoach te overtuigen", zo besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!