Nieuws

Van Dijk is trots op Oranje: 'Met al die blessures hebben we het toch geflikt'

Van Dijk is trots op Oranje: 'Met al die blessures hebben we het toch geflikt'

18 november - 22:54

Virgil van Dijk is trots op het Nederlands elftal na de winst op Ierland (1-0). De aanvoerder heeft zijn team zich door deze EK-kwalificatiereeks zien knokken en is blij dat hij in ieder geval niet nog een toernooi moet missen in zijn carrière.

"We moeten er niet zo makkelijk over doen. Ik heb andere landen nog uitbundiger zien juichen. We mogen trots zijn op onszelf, het is geweldig dat we weer naar het EK gaan", begint een uitbundige Van Dijk voor de camera’s van de NOS. "We gaan ons focussen op een hopelijk heel speciaal toernooi."

"We hebben het met al die blessures toch maar geflikt", vervolgt Van Dijk, die een hele waslijst aan spelers af zag vallen voor de huidige interlandperiode. "Ik vind dat we heel goed hebben geknokt als team, ook als je kijkt naar die uitwedstrijden tegen Ierland en Griekenland. We vechten als een team. Er is veel veerkracht en dat belooft veel goeds in mijn ogen. Daar kunnen we op bouwen."

Blessures

De blessures blijven een thema in het interview van de NOS. "Hopelijk kunnen we een beetje vastigheid creëren in maart. Het meest moeilijke in het voetbal is om fit te blijven. Hopelijk kunnen de jongens die nu geblesseerd zijn snel weer fit worden", besluit Van Dijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!