Nieuws

Van der Vaart stipt 'overdreven' Oranje-speler aan: 'Wil zich zó graag bewijzen'

Van der Vaart stipt 'overdreven' Oranje-speler aan: 'Wil zich zó graag bewijzen'

18 november - 21:51

Xavi Simons wil zich te graag bewijzen in het Nederlands elftal, denkt Rafael van de Vaart. De analist ziet de aanvaller bij zijn club RB Leipzig geweldige dingen doen, maar dat komt er bij Oranje nog niet echt uit.

Voor Simons staat de teller momenteel op acht interlands voor Oranje. Waar de aanvaller bij PSV en Leipzig al heeft laten zien aan de lopende band te kunnen scoren, wil dat in het Nederlands elftal nog niet echt van de grond komen.

"Hij wil zich zó graag bewijzen in het Nederlands elftal. Het is bijna wat te overdreven. Hij moet gewoon zijn eigen spel spelen", concludeert Van der Vaart bij de NOS. De linkspoot trekt daarna een vergelijking met Clarence Seedorf. "Dat zag je bij Seedorf ook. Die viel bij Nederland vaak wat tegen, maar deed het bij zijn club geweldig. In Oranje heb ik het nog niet van hem (Simons, red.) gezien", besluit hij.

Simons speelt als aanvallende middenvelder met Oranje. Samen met Cody Gakpo zwerft hij rond in de voorste linie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!