Nieuws

Van Hooijdonk voorspelt Oranje-debutant tijdens de volgende interlandperiode

Van Hooijdonk voorspelt Oranje-debutant tijdens de volgende interlandperiode

18 november - 21:05

Pierre van Hooijdonk verwacht dat Joshua Zirkzee snel zijn debuut gaat maken bij het Nederlands elftal. De voormalig topspits denkt dat de aanvaller van Bologna er in maart bij zal zijn.

Het gebrek aan spitsen is een groot thema rondom het Nederlands elftal. Luuk de Jong en Vincent Janssen beëindigden allebei al vroeg hun Oranje-carrière en daarnaast zijn spitsen Brian Brobbey en Memphis Depay niet beschikbaar wegens blessures. Thijs Dallinga werd er als vervanger bij gehaald, maar Van Hooijdonk had eerder Zirkzee verwacht.

"Gezien het beperkte aantal centrumspitsen kan ik me niet voorstellen dat hij er straks in maart niet bij zal zijn", zo laat Van Hooijdonk zich even kort uit over de situatie bij de NOS. De analist ziet de spits wekelijks spelen bij Bologna, omdat zoon Sydney van Hooijdonk daar ook speelt.

Zirkzee moest even een jaartje warm draaien in de Serie A, maar heeft het dit seizoen op zijn heupen. De 22-jarige aanvaller maakte vier goals in twaalf competitiewedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!