Breaking news

Legendarische Eredivisie-spits Ruud Geels (75) overleden

Legendarische Eredivisie-spits Ruud Geels (75) overleden

18 november - 17:16 Laatste update: 19:35

De legendarische Eredivisie-spits Ruud Geels is zaterdag op 75-jarige leeftijd overleden. De aanvaller droeg onder meer de shirts van Ajax, Feyenoord en PSV en kwam twintig keer in actie voor het Nederlands Elftal.

Het trieste nieuws rond het overlijden van Geels werd via de officiële kanalen van Ajax bekendgemaakt. De in Haarlem geboren Geels begon al voetballer bij Telstar, waarna de aanvaller tussen 1966 en 1970 het shirt van Feyenoord droeg. Met de Rotterdammers won Geels de landtitel, beker en in 1970 de Europa Cup 1. Wat volgde waren avonturen bij Go Ahead Eagles en Club Brugge, voordat Ajax de spits in 1974 verwelkomde. Als speler van Ajax kroonde Geels zich vier keer op rij tot topscorer van de Eredivisie, topscorer van de UEFA Cup en won hij in 1977 het landskampioenschap.

Een jaar later vertrok Geels weer naar België, om te spelen voor RSC Anderlecht. Met de Belgische club won Geels in 1978 de Europese Supercup. Een jaar later haalde Sparta de spits terug naar Nederland, waar hij zich voor de vijfde keer als topscorer van de Eredivisie kroonde. In 1981 haalde PSV de topschutter voor één jaar naar Eindhoven. Na twee jaar in het shirt van NAC te hebben gespeeld, hing Geels in 1984 zijn schoenen aan de wilgen. In twintig interlands was Geels elf keer trefzeker en maakte hij deel uit van de WK-selectie in 1974.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!