Nieuws

'Hebben Mislintat niet met de Ajax-portemonnee op pad gestuurd'

'Hebben Mislintat niet met de Ajax-portemonnee op pad gestuurd'

18 november - 17:10
1

Susan Lenderink geeft aan dat Sven Mislintat in zijn tijd als algemeen directeur van Ajax niet zomaar zijn gang kon gaan. Tijdens de aandeelhoudersvergadering (AvA) gaf de financieel directeur op vragen rond de periode van de Duitser, waar Michael van Praag het afschrijven van een aantal zomeraanwinsten niet terecht noemde.

Afgelopen zomer gaf Ajax een slordige 110 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, waar de term aanwinst bij een groot deel nog niet naar voren komt. Tijdens de AvA kreeg Lenderink de vraag van 'wat er toch is misgegaan bij al die transfers' voorgelegd. "Waarom hebt u simpelweg getekend, zonder kritische toets?", klonk het, geciteerd door Voetbal International. Voordat de directeur kon antwoorden, greep Van Praag in. "U schetst het echt te simpel. U doet een beetje aan scorebordjournalistiek, met alle respect. Het is heel gevaarlijk om nu al een oordeel te vellen over de kwaliteitsontwikkeling van voetballers", meent de voorzitter van de Raad van Commissarissen, die Jari Litmanen als voorbeeld gaf. "Je kunt niet nu al een oordeel vellen over de ontwikkeling van spelers. Er zijn heel veel voetballers waar we heel veel voor betaald hebben, die ook veel hebben opgeleverd. Soms ook niet. Maar dat is 'the name of the game'", aldus Van Praag, die verzekerde gelijk te hebben.

Lenderink wilde af van het beeld dat Mislintat zonder enige controle zijn gang kon gaan bij Ajax. "Neem van ons aan dat wij Sven niet op pad hebben gestuurd met de portemonnee van Ajax. Sowieso moeten er bij elke transfer twee statutaire directeuren ondertekenen. Het kan dus niet dat alleen een sportief directeur daarvoor tekent", aldus de financieel directeur van de Amsterdam.

Afgelopen zomer kwamen Josip Sutalo, Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gastón Ávila, Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk, Diant Ramaj, Anton Gaaei, Jakov Medic, Ethan Butera, Chuba Akpom en Borna Sosa onder het bewind van Mislintat naar Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!