Nieuws

Kieft kritisch op aanpak en excuses Koeman na Brobbey-rel: 'Heel zwak optreden'

Kieft kritisch op aanpak en excuses Koeman na Brobbey-rel: 'Heel zwak optreden'

18 november - 16:09
1

Wim Kieft heeft Ronald Koeman hard aangepakt. De oud-international is in zijn column in De Telegraaf niet te spreken over de aanpak van Koeman richting Brian Brobbey. De bondscoach uitte recent kritiek op Brobbey, iets wat Koeman niet in dank werd afgenomen.

De kritiek van Koeman ging over het afmaken van Brobbey, iets wat volgens de bondscoach goed te trainen is. Koeman kreeg de wind van voren en gaf zelf al aan dat hij de spits meer had moeten verdedigen. 'Heb je een beetje empathisch vermogen, kan je je verplaatsen in de gevoelens en gedachtes van een spits', meent Kieft. 'Dan is het dom om als bondscoach het scorend vermogen van zo iemand ter discussie te stellen. Zeker als jij als coach die jongen nodig hebt om doelpunten te maken in interlands. Kieft is van mening dat Koeman de problemen voor Brobbey 'in dit geval alleen maar groter' maakte. ' Als goede bondscoach moet je dit weten en meenemen in wat je over een door jou geselecteerde speler roept.'

De manier waarop Koeman reageerde op zijn eigen verwijtingen, wordt de bondscoach in dank afgenomen. 'Verschuil je je vervolgens achter een opmerking dat je tegenwoordig niets meer mag zeggen als bondscoach en dat je geen diplomaat bent, dan is dat wel een heel zwak, goedkoop optreden', aldus Kieft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!