Nieuws

'Kwakkelend Vitesse stelt nieuwe trainer aan: Sturing volgt opgestapte Cocu op'

'Kwakkelend Vitesse stelt nieuwe trainer aan: Sturing volgt opgestapte Cocu op'

18 november - 13:08 Laatste update: 13:19
1

Edward Sturing neemt het stokje over van Phillip Cocu bij Vitesse. De oude bekende neemt de rol als hoofdtrainer op zich nadat Cocu door de tegenvallende resultaten besloot op te stappen.

Nadat Vitesse onderaan terug te vinden was in de Eredivisie besloot Cocu op te stappen bij de Arnhemmers. De naam van Sturing viel al snel en volgens De Gelderlander neemt hij ook daadwerkelijk het stokje over. Naast Sturing zullen Nicky Hofs en Tim Cornelisse op de bank plaats gaan nemen.

Vitesse staat na twaalf speelrondes onderaan in de Eredivisie. Aan Sturing rust nu de taak om het roer om te gooien en de weg omhoog in te zetten. Samen met technisch directeur Benjamin Schemdes zullen de twee een stappenplan opstellen om het herstel van de club in te zetten. Hofs zou in de ogen van beide de trainer van de toekomst zijn. Voor Sturing is het al de zevende keer dat hij aan de slag gaat bij Vitesse. Assistenten Chris van der Weerden en Theo Janssen zullen ook vertrekken bij Vitesse.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!