Nieuws

'Real wil contract Ancelotti verlengen, Brazilianen hopen deal te kunnen kapen'

'Real wil contract Ancelotti verlengen, Brazilianen hopen deal te kunnen kapen'

18 november - 11:57

Real Madrid wil het contract van trainer Carlo Ancelotti graag verlengen. Dat meldt de Spaanse krant Relevo. De huidige verbintenis van de Italiaan verloopt in 2024, waardoor de Braziliaanse voetbalbond hoop houdt om hem als bondscoach te kunnen inlijven.

Ancelotti heeft zelf aangegeven nog geen keuze te hebben gemaakt. Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid, lijkt er daarentegen alles aan te gaan doen om het contract van de 64-jarige oefenmeester te verlengen. Volgens Pérez heeft het jonge en talentvolle team van Real behoefte aan een ervaren manager als hij.

De Koninklijke zijn naar verluidt van plan om Ancelotti een aanbieding voor twee jaar te doen, waarvan het tweede optioneel is. Daarmee hoopt het bestuur hun huidige manager uit de handen van Brazilië te houden. De CBF zou de afgelopen maanden namelijk intensief contact met Ancelotti en zijn entourage hebben gezocht.

Mocht Ancelotti daadwerkelijk vertrekken, dan lijkt Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso in beeld te zijn. De voormalig speler van Real staat met zijn club momenteel bovenaan in de Bundesliga. Ancelotti is sinds 2021 bezig aan zijn tweede periode in Madrid. Hij won er twee Champions Leagues, in 2022 en 2014.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!