Nieuws

Ronald de Boer werkzaam binnen Ajax-opleiding: 'Mentor van toptalenten'

Ronald de Boer werkzaam binnen Ajax-opleiding: 'Mentor van toptalenten'

18 november - 10:50

Ronald de Boer is momenteel werkzaam binnen de Ajax-jeugdopleiding als 'mentor' van vijf toptalenten, zo vertelt hij bij Ajax Inside. De voormalig Ajacied geeft ook aan skillcoach te zijn bij de Amsterdammers en geeft een kijkje in de keuken van de jeugdopleiding van Ajax.

De Boer vertelt over zijn rol bij de Amsterdammers. "Ik ben skillcoach en mentor van vijf toptalenten", vertelt de oud-Ajacied. "Er zitten leuke talenten tussen. Ik vind Mark Verkuijl een hele goede. Hij is echt een spil, heeft de agressiviteit en denkt aan het teambelang." De voormalig topspeler gaat ook nog in op Damián van der Vaart. "Je moet wapens in je bezit hebben en dat heeft Damián. Het is een vereiste om een bepaald wapen te hebben," meent De Boer.

Als jonge knaap doorliep de voormalige topspeler eveneens de jeugdopleiding van Ajax. Hij deelde het veld met fysiek sterke spelers zoals Jan Wouters. "Het was een intensieve leerschool. Je moest echt geen grapjes uithalen. Als je die door de benen probeerde te spelen, kreeg je het zwaar te verduren. Het was echt bikkelhard. Ik heb situaties meegemaakt die tegenwoordig absoluut niet meer acceptabel zouden zijn. Nu zou je naar de zijlijn worden geroepen en twee weken met het tweede elftal moeten meespelen", besluit de De Boer.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!