Nieuws

Ajax zoekt naar technisch directeur en trainer buiten de Nederlandse grenzen'

Ajax zoekt naar technisch directeur en trainer buiten de Nederlandse grenzen'

18 november - 09:35 Laatste update: 09:37
1

Het Parool meldt dat Ajax af stevent op een buitenlandse trainer. Aan toekomstig algemeen directeur Alex Kroes rust de taak om op zoek te gaan naar een trainer, maar ook een technisch directeur.

Kroes zal in maart aan de slag gaan als algemeen directeur en weet ook al direct wat hem te wachten staat. De club doet het momenteel met interim-trainer John van ’t Schip, maar hij zal naar verwachting worden vervangen aan het eind van het seizoen. Ook de functie van technisch directeur ligt na het vertrek van Sven Mislintat nog open. 'Ook daarbij wordt buiten Nederland gezocht', schrijft het Parool.

Volgens de krant zoekt Ajax naar een trainer die aanvallend voetbal speelt en denkt in het gedachtegoed van trainers als Roberto de Zerbi. Naast de onthulling over de trainers schrijft Het Parool ook dat Kroes eerder mocht beginnen bij Ajax als de Amsterdammers 'beloofden nooit meer een speler of medewerker van AZ binnen te halen.' Dit was volgens de club te veel van het goede waardoor de deal afketste.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!