Nieuws

Vitesse door eigenaar wederom in zwaar weer: 'Oyf leende miljoenen van Abramovich'

Vitesse door eigenaar wederom in zwaar weer: 'Oyf leende miljoenen van Abramovich'

18 november - 08:43

Valeri Oyf, de eigenaar van Vitesse, heeft in 2020 geld geleend van Roman Abramovich. Eerder ontkende de zakenman dat nog tegenover de KNVB, maar tegenover NRC en Trouw heeft de geboren Oekraïner openheid van zaken gegeven.

De KNVB onderzoekt nog altijd hoe de financiën er bij Vitesse voor staan. De Arnhemmers waren jaren in handen van meerdere buitenlandse investeerders die allemaal werden gelinkt aan voormalig Chelsea-eigenaar Abramovich. Oyf heeft toegegeven via de bedrijven Matteson Overseas en Sonora Capital Investments een leenovereenkomst te hebben gesloten van tien miljoen euro. Echter zou slechts 2,9 miljoen euro zijn gebruikt en enkel om redenen van liquiditeit.

Naast deze leningen zou er ook een lening zijn tussen Oyf en de voormalig directeur van Chelsea, Eugene Tenenbaum. Tussen Matteson en Hethville Investments was een lening afgesloten van twintig miljoen euro waarvan slechts 7.75 miljoen zou zijn gebruikt. Beide leningen zouden binnen een maand terug betaald zijn geweest en niet te zijn gebruikt voor Vitesse. De KNVB heeft aan beide kranten laten weten dat zij niet op de hoogte waren. 'De KNVB acht het van groot belang dat de licentiecommissie de documenten ontvangt.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!