Nieuws

Kritiek gaf Oranje-klant enkel motivatie: 'Die komt toch zeker op de bank terecht'

Kritiek gaf Oranje-klant enkel motivatie: 'Die komt toch zeker op de bank terecht'

18 november - 08:28 Laatste update: 08:29

Tijjani Reijnders streek afgelopen zomer neer in Milaan. De middenvelder kreeg al vrij snel kritiek, maar dat gaf hem enkel motivatie om nog beter te presteren. Nu lijkt de creatieveling zich op te mogen maken voor een basisplaats bij Oranje.

In de zomer betaalde AC Milan zeker twintig miljoen euro voor Reijnders. De middenvelder hoorde veel kritiek om zich heen aangezien men verwachtte dat hij in Italië op de bank terecht zou komen. Niets blijkt minder waar aangezien Reijnders een vaste basisklant is. "Trainer Stefano Pioli zocht een box-to-box-middenvelder. Toen ik tekende, hoorde ik gelijk de verhalen om me heen van mensen die zeiden: Die Reijnders komt toch gewoon op de bank. Dat gaf me motivatie en thuis zei ik al, ik ga ervoor zorgen dat dat niet gebeurt", begint Reijnders tegenover De Telegraaf.

Ondanks het hoge vertrouwen en uitstekende prestaties kan er volgens Reijnders momenteel niemand tippen aan Frenkie de Jong. "Om Frenkie de Jong kan niemand heen. Hij staat hoger in de hiërarchie. Niet zo gek als je ziet wat hij allemaal heeft laten zien bij Ajax, FC Barcelona en Oranje. Het is aan mij om op zijn niveau te komen. De tweede helft bij Ierland speelden we samen op het middenveld. Nee, ik hoefde niet te wennen en andersom ook niet. Het ging vrij eenvoudig. Wie er nog meer spelen zoals ik? Ja, Quinten Timber. En Ryan Gravenberch kan het. Verder zie ik niet echt zo’n type."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!