Nieuws

Kroes-soap duurt voort: 'Voorstellen schuurden met de wetgeving en arbeidsrecht'

Kroes-soap duurt voort: 'Voorstellen schuurden met de wetgeving en arbeidsrecht'

18 november - 08:03 Laatste update: 08:23

Alex Kroes begint pas in maart als algemeen directeur van Ajax. Michael van Praag geeft aan dat de onderhandelingen met AZ om eerder te beginnen in Amsterdam stroef verliepen en dat het voorstel schuurde met de wetgeving.

Van Praag gaf op de aandeelhoudersvergadering aan dat Kroes pas in maart gaat beginnen. Er vonden onderhandelingen plaats om de toekomstig algemeen directeur eerder te laten beginnen, maar AZ zou de stekker er uit hebben getrokken. Van Praag en Louis van Gaal spraken meermaals met de Alkmaarders, zonder succes. "Wij hebben toen kennis genomen van de voorstellen die zij op tafel hebben gelegd. Onze juristen hebben die voorstellen getoetst en een aantal van die voorstellen bleken te schuren met onder meer de wetgeving en arbeidsrecht", vertelt Van Praag opgetekend door Ajax Showtime.

Volgens de Amsterdammers zouden van beide partijen de juristen aan het werk zijn gezet om een oplossing te zoeken, maar ging dit door de Alkmaarders uiteindelijk toch niet door. Van Praag gaf tevens aan dat Kroes afwezig was bij de vergadering door het uitgebrachte boek over Ajax waar de directeur uitgebreid in voor komt. "Vanochtend heb ik samen met Alex gezeten en hebben we besloten dat het verstandiger zou zijn als hij niet zou komen. Anders komen daar weer allemaal vragen over, terwijl we het hier hebben over het afgelopen boekjaar. We vinden dat het daarover moet gaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!