Nieuws

Gakpo geeft voorkeurspositie aan en dient zich aan als penaltynemer: 'Leer graag'

Gakpo geeft voorkeurspositie aan en dient zich aan als penaltynemer: 'Leer graag'

18 november - 07:41

Cody Gakpo dient zich aan als de nieuwe penalty-nemer van het Nederlands elftal. De aanvaller keert deze periode terug bij Oranje en geeft aan op welke positie hij nou het liefst speelt.

Gakpo lag er kortstondig uit met een blessure en miste de afgelopen interlandperiode. Eenmaal hersteld is de aanvaller weer van de partij, maar in welke rol is nog de vraag. Trainers schuiven namelijk graag met de speler van Liverpool, waaronder Jürgen Klopp. "Hij zette me na mijn komst meteen in de spits, ja, maar ook net áchter de spits. En inmiddels ook weer meer vanaf het middenveld. Ik word uitgedaagd om uit mijn comfortzone te komen. Dat vind ik leuk", begint Gakpo tegenover het Algemeen Dagblad als hij aangeeft dat vanaf links zijn voorkeur heeft. "Dat doe ik al vanaf de jeugd, dan automatiseer je bepaalde handelingen. Maar ik heb al wel vaker gezegd: ik ben iemand die ook graag nieuwe dingen leert."

Ook bij het Nederlands elftal heeft de aanvaller geen voorkeur qua positie. "We zijn na de zomer met Oranje anders gaan spelen, als team. Noem het 5-3-2 of 5-2-3. Het maakt mij niet uit waar ik bij Oranje speel. Ik moet gewoon zorgen dat ik van waarde ben. Mensen hebben verwachtingen van me. Die heb ik zelf ook. Ik wil steeds meer en steeds beter."

Koeman gaf onlangs nog aan dat Oranje geen penaltynemers heeft. Gakpo geeft echter aan graag vanaf elf meter achter de bal te staan. "Ja. Tuurlijk, graag! De afgelopen jaren heeft Memphis alle penalty’s genomen. En ook goed. Maar in Ierland was hij er niet bij. Ik zal niet zeggen dat er geen spanning bij komt kijken, maar die moet je onder controle hebben. Daar oefen je voor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!