Opinie

'Koeman zei dat de kans groot is dat hij er weer bij komt als hij zo speelt'

'Koeman zei dat de kans groot is dat hij er weer bij komt als hij zo speelt'

17 november - 18:20

Ryan Gravenberch zou op den duur sowieso terug moeten keren in het Nederlands elftal. Dat vindt Kaj Ramsteijn. De podcastgast van #DoneDeal van VoetbalPrimeur besprak samen met hoofdredacteur Dennie van Laar en voormalig AZ-middenvelder Ben Rienstra de opvallende afwezigen bij Oranje.

Wanneer dat onderwerp wordt aangestipt, is de naam van Gravenberch de eerste die in Ramsteijn opkomt. "Ik zag hem laatst spelen en vind hem wel écht goed. Die heeft in mijn ogen alles", klinkt het. Gravenberch maakte afgelopen zomer de transfer van Bayern München naar Liverpool en maakt een goede indruk op Anfield.

Ramsteijn denkt dat het niet lang zal duren voordat de middenvelder terugkeert bij Oranje. Met Mats Wieffer, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Tijjani Reijnders, Teun Koopmeiners en Marten de Roon is de concurrentie echter groot. "Koeman zei het wel hè. Dat de kans groot is dat wanneer hij zo blijft spelen en zijn minuten blijft maken, dat hij er weer bij komt", vervolgt hij. "Ik begreep ook niet dat hij er nu niet bij is. Zeker ook omdat hij Ian Maatsen (van Chelsea, red.) ook heeft opgeroepen. Die heeft veel minder gespeeld. Dat is ook een positie waarvan ik niet weet of dat nog wat voor hem is. Want hij valt in als linksbuiten, linksback. Maar Gravenberch is voor mij de grote afwezige."

(Tekst gaat verder onder de video)

Luister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal, waarin Rienstra onder andere vertelt over zijn samenwerking met Peter Bosz en zijn periode met Emmanuel Adebayor als teamgenoot!

Daarnaast stippen de heren Joshua Zirkzee nog aan. "Ik denk eigenlijk dat hij iets meer heeft dan Dallinga", aldus Ramsteijn. "Zo, die goal, die aanname laatst, poeh…", reageert Rienstra. Van Laar komt ook superlatieven te kort voor de spits van Bologna. "Hij heeft echt meer in z'n tas, die heeft veel meer dingen. Het grote geschil voor mij is wel dat het lijkt alsof hij op zondagmiddag bij de amateurs speelt. Hij heeft dat flegmatieke en dat is leuk, want nu lukt het."

Het Nederlands elftal komt komende week tweemaal in actie. Op zaterdagavond wacht het thuisduel met Ierland, de dinsdag erop gaat de ploeg van Koeman op bezoek bij Gibraltar. Beide vinden plaats in het kader van de EK-kwalificatie. Bij een zege is Oranje sowieso geplaatst voor het eindtoernooi in Duitsland van volgend jaar.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!