Nieuws

Flinke schorsing voor Rubiales: CAS spreekt straf uit tegen Spaanse ex-voorzitter

Flinke schorsing voor Rubiales: CAS spreekt straf uit tegen Spaanse ex-voorzitter

17 november - 17:29

Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, heeft een schorsing van maar liefst drie jaar gekregen. Die uitspraak heeft het hof van sportarbitrage CAS vrijdag gedaan. De 46-jarige bestuurder krijgt zijn straf naar aanleiding van de ongewenste kus die hij speelster Jennifer Hermoso gaf na het winnen van de wereldbeker.

Rubiales kreeg eerder al eenzelfde schorsing van de FIFA. Het internationale hof volgt de voetbalbond daar dus in. De kus die hij zonder toestemming gaf aan Hermoso, zorgde maandenlang voor veel ophef. Rubiales vertrok uiteindelijk met flinke tegenzin bij de RFEF, stelde zelfs dat er een 'heksenjacht' tegen hem gaande was en laat het er ook nu niet bij zitten.

Naar verluidt gaat hij in beroep tegen de uitspraak van het CAS. Of dat een succes wordt, moet uiteraard nog blijken. Duidelijk is in ieder geval dat Rubiales niet alleen is veroordeeld wegens zijn kus. Ook was het gedrag van de Spanjaard tijdens de WK-finale niet zoals gewenst. Zo greep hij op de tribune namelijk uit blijdschap naar zijn geslachtsdeel, wat hem ook op veel kritiek kwam te staan. Door de schorsing mag Rubiales drie jaar lang geen bestuursfunctie in het voetbal bekleden.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!