Nieuws

Wat is de Golden Boy Award, de prijs die Jude Bellingham in de wacht sleepte?

Wat is de Golden Boy Award, de prijs die Jude Bellingham in de wacht sleepte?

17 november - 16:56

De uitreiking van de Golden Boy Award heeft weer plaatsgevonden. Dit jaar is Jude Bellingham uitgeroepen tot winnaar, maar wat houdt deze prijs eigenlijk in? VoetbalNieuws legt het je uit!

De Golden Boy Award is een prijs voor het grootste Europese voetbaltalent onder 21 jaar. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport. De winnaar van de prijs wordt gekozen door dertig journalisten van toonaangevende Europese sportmedia.

In 2003 werd Rafael van der Vaart de eerste winnaar van de trofee, gevolgd door Matthijs de Ligt in 2018 als de tweede Nederlandse speler. Dit jaar wordt er gezocht naar de opvolger van Gavi, de middenvelder van FC Barcelona.

De winnaar van de Golden Boy 2023 is Bellingham geworden. De middenvelder van Real Madrid is afgelopen zomer voor meer dan honderd miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund. In de top vijftien zijn dit jaar ook een aantal (oude) bekenden van de Eredivisie terug te vinden. Oud AZ-speler Milos Kerkez is dertiende geworden in de verkiezing. PSV-aanvaller Johan Bakayoko is twaalfde geworden en Nederlands-international Xavi Simons heeft het zelfs tot de derde plek geschopt. De oud-PSV-speler staat achter Jamal Musiala van Bayern München.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!